AGA LIVING CENTER
ga terug

Recept voor uw AGA fornuis: Zweedse gehaktballetjes

Geplaatst op

Zweedse gehaktballetjes zijn zeer populair sinds ze worden verkocht bij een Zweedse meubelgigant. Daar zijn de gehaktballetjes heerlijk, maar het is nóg lekkerder (en leuker) om deze zelf te maken met behulp van uw geliefde AGA fornuis. Er gaan veel recepten rond op het internet; wij delen onze favoriet.

 

Benodigdheden voor de gehaktballen

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel of brood geweekt in melk
  • 4 eetlepels dille
  • 2 theelepels karwijzaad
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om de balletjes in de bakken

Bereidingswijze gehaktballen

Doe het gehakt in een kom samen met het ei, het paneermeel of brood, de dille, karwijzaad, zout en peper. Kneed dit door elkaar heen. Dit kan met uw handen, maar ook met een keukenmachine. Draai van dit mengsel vervolgens kleine gehaktballetjes (te grootte van een pingpong bal) van gelijke grootte.

Leg een koekenpan op de sudderplaat en laat de olijfolie warm worden. Bak hierin de gehaktballetjes in 10 tot 15 minuten gaar. Ook kunt u de balletjes voor 75% gaar laten worden en daarna laten nagaren in de oven. Zo blijven de gehaktballen warm en mals tijdens het bereiden van de rest van het gerecht.

Benodigdheden voor de saus

  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml (slag)room
  • 1 eetlepel bloem
  • Een scheutje sojasaus
  • Zout en peper naar smaak

een keuken voor het leven