Het is bijna Pasen. Tijdens deze gezellige feestdagen wordt er natuurlijk veel ei gegeten tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Daarom willen wij graag ons favoriete ei-recept met u delen: ei uit de oven. Dit eenvoudige, verrassende en feestelijke recept is uitermate geschikt om te bereiden met uw AGA fornuis.
Benodigdheden (voor 4 eieren):
- 4 kleine eenpersoons ovenschaaltjes
- Een braadslede
- 4 eetlepels slagroom
- 1 theelepel bieslook
- Een halve tomaat
- Een handje geraspte kaas
- 4 eieren
- Zout en peper
- Een klein klontje bot
Bereidingswijze:
- Meng de slagroom met de bieslook, tomaat en kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vet de vier ovenschaaltjes in met boter en verdeel het roommengsel over de vier schaaltjes.
- Breek boven elk schaaltje een ei en meng voorzichtig het roommengsel met het ei. Zorg ervoor dat de eierdooier heel blijft.
- Zet de schaaltjes in de braadslee. Schenk heet water in de braadslede tot ongeveer 1 centimeter onder de randen van het schaaltje. Dit zorgt ervoor dat het eiermengsel niet verbrandt.
- Zet de braadslede in het midden van de bakoven en laat het ei in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Serveer er optioneel geroosterd brood bij, die u kunt roosteren tussen de AGA-Toaster op de hete plaat.
- Geniet van uw heerlijke paasontbijt of lunch!
Tip: dit is ons favoriete recept, maar u kunt eindeloos variëren met ingrediënten die u lekker vindt. Maak bijvoorbeeld een Italiaanse versie met zongedroogde tomaten, basilicum en salami.